Varekurv

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL 
2-5 vardagar

Expressleverans

033-16 99 50

 

 

       

DIBS - Payments made easy
116 træffere
Sorter efter:
Vis mere

Uldgarn

Strik, hækl eller filt varmende tøj i vores skønne uldgarn. Hos Knittingroom har vi et bredt udvalg af billige uldgarner fra Nordens mest kendte leverandører!

Forskellige typer af uldgarn

Der er forskellige typer uldgarn i vores sortiment, her finder du uldgarn, der består af alpaca, merinould, mohair, uldblandingsgarner og garn i 100% ren uld.

Mulighederne med uld er mange, og den egenskab som alle uldgarner og uldblandingsgarner har er, at de er rigtig gode til at regulere varmen, dette fordi ulden naturligt er temperaturregulerende. På en varm sommerdag ånder tøjet, og du oplever ikke, at det bliver svedigt eller fugtigt, mens uld i kulden har en fantastisk evne til at holde på varmen. Den er således både varmeisolerede og fugttransporterende.

Uld er et af vores fineste naturmaterialer, hvor uld er selve råvaren, og ønsker du yderligere egenskaber, tilsætter du andre tekstilfibre. Da uld kan absorbere fugt, uden at det opfattes som koldt eller vådt, forbinder mange uld med undertøj, der bruges i for eksempel skiløjperne eller af mindre børn grund af denne unikke evner. Uldgarnerne kan dog bruges til stort set alt!

Uldens udseende afhænger af, hvilke fåreracer den kommer fra, og hvordan ulden forarbejdes. Der er mange muligheder med uldgarn, og den kan med fordel bruges til både strik, hækling og filtning.

Klør al uld?

Mange er af den opfattelse af, at uld klør, men der er faktisk uldmaterialer, der slet ikke klør! Det er uldfiberens tykkelse, der afgør, om det klør eller ej. Hvor grænsen for uldkløe er målt ved 27 mikron og opefter. Ekstra kendt for ikke at klø er vores højt elskede merinogarner, som primært bruges til at strikke skønt babytøj. Merinould har tyndere og glattere fibre og klør derfor ikke. Tøjet opleves som blødt og behageligt mod huden.

Alpacagarnene er desuden 100% kløfrit og klæber ikke til huden. Alpacauld er det blødeste og fineste garn, der findes på markedet med en fantastisk smuk glans. Derudover er det helt fri for kemikalier, hvilket også gør det til et allergivenligt garn. Garnets egenskaber gør det ideelt at strikke huer, handsker, trøjer og tørklæder.

En anden garnkvalitet, der fås, er mohairgarn, et luftigt blødt luksusgarn, der oftest bruges som følgetråd sammen med andre typer garn. Men den kan selvfølgelig også bruges alene. Mohair er uldfibre fra angorageden, de samles til en tråd ved at kombinere det med andre typer fibre, fx med nylon, akryl, silke mm. Mohair kvalitetsgarn bruges oftest til at varme sweatre, trøjer, halstørklæder og huer.

Derudover er flere af vores populære uldgarn superwash behandlede, det betyder, at du kan vaske dit uldtøj lidt varmere, uden at det krymper. Garn, der er superwash behandlet, kan vaskes ved 40 i maskinen, hvilket kan være meget praktisk, når det kommer til tøj til små børn, der nemt bliver snavsede. Uldtøj ånder dog, hvilket betyder, at tøjet sjældent behøver at blive vasket, fordi det normalt er nok at lufte det, for at eventuel lugt forsvinder.

Et bredt udvalg af opskrifter velegnede til uldgarn

Mulighederne med uldgarn er mange og vores populære uldgarn kan med fordel bruges til baby, børn, herrer og damer efter egen smag og behag. Uldtøj kan bruges hele året rundt og er fremragende til det nordiske klima, fordi tøjet kan bruges i et varieret klima, både på en varm sommerdag eller en frostklar vinterdag.

Vores uldgarner er perfekt til det meste, og det er kun kreativiteten, der sætter en stopper for det. Hvorfor ikke strikke et varmende halstørklæde, en babytrøje, der er blød og glat mod babys sarte hud, en sweater til dig selv eller hvorfor ikke en blød og hyggelig pude, der bliver en fin detalje hjemme i sofaen.

Leveres af flere kendte leverandører

Hos os finder du uldgarn fra får, alpacaer og lamaer af enestående kvalitet. I vores brede udvalg af uldgarn finder du kendte leverandører som Viking of Norway, Permin, Drops Design, Cewec, Svarta Fåret, Katia, Navia, Järbo Garn, Lang Yarns, Novita og mange flere.

Brug for tilbehør til at komme i gang med dit projekt

Har du købt pinde til dit projekt? Under hvert produkt skriver vi, hvilke strikkepinde vi anbefaler for at gøre det nemt for dig at komme i gang! Vi tilbyder et bredt udvalg af pinde, strikketilbehør og andet tilbehør såsom sakse og sytilbehør. Se hele vores brede udvalg af tilbehør på knittingroom.dk.

Kom i gang med dit nye projekt!

Bestil hurtigt og nemt i på vores hjemmeside, der er åben 24 timer i døgnet! Vi leverer billigt garn direkte fra lagerhylden til dig. Køb uldgarn hos os og kom i gang med dit nye projekt i dag.