Varekurv

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL 
3-7 hverdage

Expressleverans

033-16 99 50

 

 

       

DIBS - Payments made easy
24 træffere
Sorter efter:

Merinogarn

Merino uldgarn, også kaldet naturens eget supermateriale, har utroligt mange gavnlige egenskaber. Merinould er sandsynligvis det fineste, blødeste, mest velisolerede og højkvalitative garn, der kan fås fra fåreuld.

Ulden kommer fra Merino-fårene, der stammer fra Spanien, racen er fremavlet af mennesker for at opnå så høj uldkvalitet og uldmængde som muligt

En garnkvalitet med fantastiske muligheder

Mulighederne med merinould er mange, men det mest kendte er, at uld er rigtig god til at regulere varmen.

Uld er naturligt temperaturregulerende, hvilket betyder, at det kan ånde, når det er varmt, fordi fibrene indeholder meget luft, og det varmer når det er koldt, fordi varmekapaciteten er meget høj.

Ulden er også naturligt bakteriedræbende og transporterer sved.

En uldkvalitet der ikke kradser

En anden egenskab, som merinould er kendt for, er at den ikke kradser.

En forudfattet opfattelse er normalt, at al uld kradser, det er ikke sandt. Jo tyndere uldfibrene er, jo mindre klør den. Uldens "klø-grænse" måles til 27 mikron og opefter.

Merinould har en meget fin og blød struktur med meget små fibre, der er væsentligt lavere end "kløgrænsen". Det betyder, at merinoulden ikke klør overhovedet, og derfor strikke meget babytøj og undertøj i merinould.

En garnkvalitet der kan anvendes året rundt

Tøj strikket i merinould kan bruges både sommer og vinter, hvilket gør brugen af garnet alsidig. Når du strikker og hækler i merinould, får du altid et blødt og fint resultat, og derfor vil tøjet altid blive brugt flittigt.

Garn i merinould er meget anset og fås i mange varianter, det er velegnet til strikning, hækling og filtning. Merinould har en fantastisk kvalitet, og den største grund til, at de fleste skandinaver elsker merinould, er fordi garnkvaliteten er velegnet til vores varierende klima.

Følg vaskeanvisningen nøje

Der kræves forsigtighed, når du vasker merinouldtøj, da det kun må vaskes ved lave temperaturer. Et tip er at følge vaskeanvisningen på garnet, der er angivet for de enkelte garner på vores hjemmeside.

Tøj, der er strikket i merinould, vaskes normalt ikke så ofte, fordi ulden i tøjet ikke tager i mod lugte, hvilket også betyder, at det ikke lugter, hvis du sveder, og det kan som regel være nok til at lufte tøjet, for at få det frisk igen.

Merinogarn fra Nordens førende leverandører

Hos os finder du altid billige merinogarner fra kendte garnleverandører som Cewec, Svarta Fåret, Katia, Viking of Norway, Lang Yarns, Novita, Drops design og mange flere.

Et bredt udvalg af opskrifter velegnede til merinogarn

Merinould har så mange fantastiske egenskaber, hvilket gør brugen af garnet alsidigt. Tøjet kan bruges hele året rundt, og det er også 100% kløfrit. Derfor kan merinould med fordel bruges til meget, alt fra sweatre, ponchoer, veste til babytøj, huer varmende tæpper.

Vi har et bred udvalg af opskrifter, der er eksemplarisk til merinould, og vi får konstant nye opskrifter ind. Se vores store sortiment af opskrifter her!

Køb det nødvendige tilbehør til dit projekt!

Brug for tilbehør til dit projekt? Husk at købe pinde, strikketilbehør og andet tilbehør som sakse og sytilbehør. Vi leverer billigt tilbehør direkte fra lagerhylden til dig!

Kom i gang med dit nye projekt!